שתי מטרות שהן אחת היו לעמלק כאשר התנפל עלינו בדרך בצאתנו ממצרים” ובמעשה הזה הורה את הדרך לכל ה’המנים’ שונאי ישראל בכל הדורות להתנפל על היהודים.
המטרה האחת – להשמיד ולאבד את העם היהודי פיזית ח”ו” והמטרה השניה – לטשטש את ייחודנו וזהותנו כעם שנבחר על ידי האלקים להביא טוב ואור לעולם כולו.
בבואנו לזכור את אשר עשה לנו עמלק” עלינו לזכור את מטרותיו השפלות על מנת שנוכל להילחם ברוח העמלקית ולמחות את זכרו מתחת לשמים.
נכון לעכשיו” בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו ח”ו” גם בימים אלו קם בפרס המן הרשע החדש עם אותן מטרות ממש – להשמיד את מדינת ישראל ח”ו ולבטל ולטשטש את זהותנו וייחודנו כעם שהאלקים בחר בו להאיר לעולם.
כנגד המן הרשע מאיראן” עלינו להתחזק מבחינה לאומית. ראשית להיות מדינה חזקה צבאית וכלכלית” להרתיע את האויב” ואם צריך להכות בו שוק על ירך ולא לאפשר לו להפיק את זממו כפי שניסה וגם עשה זאת צורר היהודים מגרמניה ימח שמו.
ולא פחות מכך עלינו לאחד את האומה כולה כאיש אחד בלב אחד” כפי שביקשה אסתר ממרדכי “לך כנוס את כל היהודים”. קריאתה של אסתר המלכה לכנוס את כל היהודים אינה פוסקת מאז ועד היום! – וכיצד לאחד את האומה כשבאופן חיצוני אנו רואים זרמים שונים” מפלגות שונות ודעות שונות? מדריך אותנו הרב קוק זצ”ל” כי יש להתבונן אל פנימיותו של עם ישראל ולא אל החיצוניות” אל הצד הנשמתי של כל העם ושל כל פרט ופרט – להשכיל לראות את המשותף באומה ולא את המפריד ח”ו. צריך לראות את נשמתה הטובה והמאירה של האומה לדורותיה ואת נשמתו הטהורה של כל יהודי ויהודי” כשם שאנו אומרים בכל בוקר “נשמה טהורה שנתת בי” – ואשר נתנה לכל יהודי ויהודי – נתאחד ונתחזק” ומתוך כך נזכה שאורם של ישראל ילך ואור ומתוך כך “וכל הרשעה כעשן תכלה”.
מהמצפה לישועה השלמה







