פרשת: צו | הדלקת נרות: 18:16 | הבדלה: 19:34 (ירושלים) 

דף הבית > > איש ואשה ומה ש(חלילה)ביניהם (א’)

איש ואשה ומה ש(חלילה)ביניהם (א’)

שאלה
אנחנו נשואים כעשר שנים. באופן כללי טוב לנו ביחד. הבעיה שלי היא” שבעלי עובד במקום מעורב וזה מפריע לי מאד. למדתי” שגבר צריך לשמור על העיניים ולא נראה לי שהוא מקפיד כמו שצריך. כשאני מעירה לו על כך” הוא אומר שהוא רואה ומדבר עם נשים רק כשצריך” אבל לא מתבונן בהן. הוא לא עושה מזה עניין וקשה לי להאמין שזה באמת לא מפריע לו. הרי כתוב במפורש שיש לגבר בעיה עם הנושא הזה. כשאני מעמידה אותו מול העובדה הזאת” הוא עונה לי שזאת התמודדות נורמאלית והוא יודע כיצד להתמודד. אני מוצאת את עצמי מתקשרת אליו לעבודה” כדי לבדוק עם מי הוא עובד ומדבר… קשה לי לחשוב על כך שכאשר הוא נמצא בקרבתי הוא אולי חושב על מישהי שראה במשך היום. זה יוצר ריחוק בינינו שגורם לעצבות ותסכול. מה ניתן לעשות? אני אובדת עצות!
תשובה
לשאלתך יש לי שתי תשובות. האחת אישית וקצרה והשנייה כללית ורחבה שתינתן באופן חלקי במאמר הנוכחי.
הראשונה: באופן אישי” עצתי לך ולעוד רבים שחשים כמוך” לבדוק מה המקור לקושי שלך: האם הוא באינטראקציה ביניכם? באמונות הבסיסיות שלך? במעשים ובהתנהגויות שלו? בדימוי העצמי שלך? ועוד … גילוי הקושי” יאפשר עבודה אישית וזוגית” כדי לחיות בשמחה ובאהבה.
השנייה: נבדוק כמה היבטים שדרכם כל אחד יוכל לבדוק עם עצמו על מה צריך לעבוד ואת מה צריך לחזק.
” איש ואשה – ברצונו יתברך הוא ברא את בני האדם מחולקים לגברים ונשים” בטבעים שונים ומנוגדים. באופן “מפתיע”” הוא לא ברא את הגברים בכוכב מאדים ואת הנשים בכוכב נוגה. את שניהם ברא בכוכב לכת אחד משותף ואף ביקש מהם שיתוף פעולה מלא במילוי ייעודם בעולם. הוא הניח גם את האיש וגם את האשה בגן עדן” ביחד” וציווה אותם להתחבר” מתוך ידיעה והיכרות מעמיקה” בפנים מול פנים. לשם כך ברא ה’ בשניהם את הרצון הטבעי לקרבה הדדית כדי לאפשר ביחד הבאת חיים. כדי להבטיח את קיום החיים בעולם” שימלאו את ייעודם ויגלו את רצון ה’ בעולם.
” כוח הבחירה – ברצונו ברא גם את האדם בדעת” לא כמלאכים ולא להבדיל כבעלי חיים. הדעת באדם” מבחינה בכוחות השונים המצויים באיש ובאשה ויוצרת בחירה ושימוש בכוחות הנתונים” באופן מאוזן ובהכוונה לרצון האלוקי. האדם” נזר הבריאה” בעל בחירה” משלים את הבריאה בעולם בבחינת: “אשר ברא אלוקים לעשות”. זו עבודת האדם בכל תחומי החיים בכלל ובהכוונת יצר החיים בפרט.
” המצוות – ישנן מצוות המגבילות את ביטוי הכוח הזה מחוץ לכותלי הבית” ומכוונות אותו ליצירה” שלשמה הוא נועד” כדי לשמר את כוח החיים הזה בבניין החיים הזוגיים ובחיזוקם” ולא חלילה להפך. לכן” בחברה האנושית המעורבת” כשיוצאים לקניות” כשמביאים בעל מקצוע הביתה” כשיוצאים לסידורים שונים” במקום העבודה וכד’ – ישנן הגבלות כמו: איסור ייחוד ( עבודה בחדר סגור” נסיעות קבועות או עבודה בלילות…)” איסור התבוננות באשה שאינה שלו (מחמאות/הערות על המראה שלה)” שחוק וקלות ראש (לספר בדיחות” חוויות אישיות” “צחוקים”…)” שיחות נפש (קשיים אישיים עם בן הזוג” עם ילדים וכו’)” שירות אישי (למזוג קפה” להזמין לארוחה…) ועוד. כשלא יוצרים יחס אישי” יש כבוד הדדי והתמקדות בתפקיד/במטרה. על הגבר מוטל איסור לחשוב על אשה שאינה שלו. זו עבודתו הפנימית” והעיסוק בתורה מיישר את מחשבותיו ומכוונן כראוי. על האשה מוטלת האחריות” לשמור את רגשותיה כלפי בעלה ולא למשוך תשומת לב יתרה מזרים. כשיוצאים לעבודה מבית שמכיל רגשות של אהבה ושמחה הדדיים ושבו מקפידים על שמירת המצוות – אזי גם בעבודה יהווה הבית את מרכז החיים. מערכת היחסים בעבודה” תהיה מכבדת ומעריכה במסגרת התפקיד ולא תגלוש לקשר רגשי חלילה. הגבלות אלה הן מצוות שאנו חייבים בהן” והקפדה עליהן תיצור מערכת ההגנה על הפרט ועל המשפחה. במציאות של חברה מעורבת שבה אין שומרים על הגבלות אלה” ישנן תקלות רבות ונוראות שמפרקות והורסות משפחות! אלו כוחות עוצמתיים שניתנו לצורך בניין” ושמירה מעולה הכרחית כדי שלא יביאו לחורבן. יש הטוענים / חושבים” שהגבלות אלה הן מוגזמות ואפשר לסמוך על האדם שיידע לשמור את עצמו. אך טענות אלה אינן מוכחות במציאות” ומעבר לכך אנו יודעים שבורא העולם שהוא בוחן כליות ולב” ציווה את מה שנכון לנו” כי: “עץ חיים היא למחזיקים בה…”.

במסגרת היחסים בבית בין איש לאשתו” האיסורים שהזכרנו כלפי חוץ – הן מצוות שמתקיימות בתוך הנישואין” השומרות את כוח היצירה הזה” לבניין עדי עד.
בפעם הבאה” נתייחס בעז”ה” להיבטים נוספים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשים מהרב

מ”הסתר אסתיר” ועד “ותלבש מלכות” – בנישואין | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
חיזוק הזוגיות, מתוך השתיקה והמתיחות בנישואין | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
שגרת חיים ברוכה בנישואין | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
האשמות בין בני זוג בנישואין | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
זוגיות אחרי לידה | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
האם יש מצב ביניים בשלב המבוגר של הנישואין? | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
סיכום וסיום של שלבי הנישואין | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
שלב המיזוג והאיזון הזוגי בנישואין | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
איך אפשר לקדם את היעד לנישואין | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1
שלב  הבנייה המחודשת של המחויבות הזוגית. | אסתר אברהמי
Shape-2
אברהמי1

הרשמה חינם
דרך חשבונך בגוגל יתן לך:

  1. דף בית מותאם עם רבנים וסדרות מועדפים
  2. היסטוריית צפיות וחזרה למיקום אחרון שצפית
  3. הורדת וידאו ושיפורים אינטראקטיביים בנגן
  4. ועוד הטבות מתפתחות בהמשך השדרוג של הערוץ!
דילוג לתוכן