פרשת: צו | הדלקת נרות: 18:16 | הבדלה: 19:34 (ירושלים) 

דף הבית > > יישוב מחלוקות בין הורים בחינוך (המשך)

יישוב מחלוקות בין הורים בחינוך (המשך)

בחינוך וגידול הילדים נושאים רבים מעוררים ויכוחים. עוד כשהתינוק קטן ורך הורים מתווכחים אם להרים אותו בכל פעם שבוכה” ובנושאים פשוטים יותר כמה להוציא על מתנת יום הולדת” האם לרשום אותו לחוג כזה או אחר וכד’. ויש ויכוחים מהותיים יותר כמו האם להלביש בבוקר את הילד בן ה – 5 או לחנך אותו לעצמאות .
מחלוקות בחינוך בין הורים מעיבות מאד על חיי המשפחה והזוגיות. הקונפליקטים גדולים באופן מיוחד בין הורים בגלל המעורבות הרגשית שלהם בחיי הילד” וכן מעצם היותם שניים נוצר קונפליקט” מי משקיע יותר” מי צודק? על מי נופלת בעיקר האחריות? ועוד.
ויכוחים הם חלק מהמציאות והשאלה איך מנהלים אותם” ואיך מיישבים מחלוקות על רקע חינוך הילדים? איך לקבל החלטות משותפות?
הסכמה בין ההורים” כששניהם מתואמים במאמץ משותף למלא את המשימות של גידול וחינוך הילד” תבטיח את התפתחותו הבריאה.
תחושת השוויון בנטל האחריות – כאשר שני ההורים מרגישים באותה מידה את האחריות החינוכית” את אחריות לעמוד במשימה גם אם ישנה חלוקה שונה של תפקידים. לא אחת הורה אומר לי “אבל זו לא אשמתי” היא רצתה כך”” או גרוע יותר “היא אשמ/ה”… רבים חשים שאחד מבני הזוג אינו שותף מלא באחריות” ולפעמים זה גורם לכך שההורה מדיר את בן הזוג” דוחק אותו לקרן זוית” על ידי הערות משפילות בפני הילדים” על האופן שבו הוא מדבר או נוהג עם הילדים. לפעמים הצורך בשליטה של אחד הצדדים מקטין את השני” או במקרים קיצוניים הופך אותו לחסר ערך שאין לו מה לתרום.
האמון ההדדי בין ההורים – כאשר הם סומכים זה על זה” הם מאמינם שכוונות ההורה השני טובות וחיוביות גם אם לדעתם זה לא נכון. כדי שהקשר יהיה חיובי ויעיל על ההורים להימנע מלייחס פרשנויות שליליות זה לזה. חשוב שיראו את התנהגות ההורה כמי שרוצה ומעוניין בטובת הילד גם אם באופן שונה” יש הורה שיתבטא בהומור ויש הורה שיעדיף בדרך אחרת ” יש אחד שהקצב שלו מהיר ויש שמתנהל יותר באיטיות. היכולת לתמוך אחד בשני ולכבד את המקום של האחר יוצרת תנאים ואוירה מטיבה לילדים.
קשר בין הורים זו עבודה משותפת. שילוב הכוחות הייחודיים של ההורים ביחד מעצימה את ההורים ומעניקה להם כוח והשפעה חיובית על הילד. היא מאפשרת להורים להציב גבולות” לבסס נורמות משפחתיות ולמלא את הילד בביטחון.
קבלת החלטות בהורות – כאשר ההורים מבססים נורמה קבועה של התייעצות משותפת בנושאים מהותיים ומשמעותיים” בבעיות חינוכיות שמתעוררות ביומיום” ללבן ביניהם בצורה כנה וגלויה נושאים שונים גם אם הם רגישים כמו איפה טעינו? מה קשה לי עם הילד המסוים? כדי לתמוך זה בזה” קבלת החלטה דורשת מיומנויות של הקשבה” יכולת לבטא את דעותי בצורה בהירה” לא לחשוש מקונפליקטים ומדעות או עמדות שונות” ובעיקר אישיות בוגרת ויציבה” שיודעת לשים בצד את “האגו” ולהתבונן מתוך ראייה רחבה הלוקחת בחשבון את כל הנתונים. אם הורים לא מצליחים להגיע להכרעה” כדאי ונחוץ להתייעץ עם גורם מקצועי .
יתכנו הבדלים בין הורים בנושאים שונים” וגם ויכוחים הם חלק מהמציאות” אולם מפגשים קבועים ודיאלוג משותף בין ההורים יוצרים קשר איתן המבטיח התפתחות תקינה של המשפחה. הילדים יחוו את ההורים כאחראים וסמכותיים הפועלים לטובתם ולבטחונם.

hadasage@walla.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשים מהרב

סמכות הורית – הכנה למתן תורה
Shape-2
machon
סמכות הורית (2)
Shape-2
machon
סמכות מנהיגות (3)
Shape-2
machon
והגדת לבנך
Shape-2
machon
משברי אמון בין הורים ומתבגרים: מאמר מיוחד מאת הדסה גהלי
Shape-2
sadness-513527_640
אמון בחינוך – שקרים (חלק א’) מאמר מאת הרבנית הדסה גאלי
Shape-2
Gesture of trust
ילדים מיוחדים
Shape-2
machon
עולם של ילדים
Shape-2
machon
אבא של שבת ואמא של שבת
Shape-2
machon
עקשנות (סיום)
Shape-2
machon

הרשמה חינם
דרך חשבונך בגוגל יתן לך:

  1. דף בית מותאם עם רבנים וסדרות מועדפים
  2. היסטוריית צפיות וחזרה למיקום אחרון שצפית
  3. הורדת וידאו ושיפורים אינטראקטיביים בנגן
  4. ועוד הטבות מתפתחות בהמשך השדרוג של הערוץ!
דילוג לתוכן